On The Dot .
Friday, March 15, 2013, ϟ 2 shout(s)

Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum

Tahmid kepada ALLAH S.W.T sampai ke saat ini , aku , kau dan kau masih hidup dan diberikan nikmat yang tak terkira . Semakin hari , hidup ini semakin stabil . Harapnya . Terus berikan aku kekuatan untuk menaip entri , ye . Sayang kau .


Berbekalkan kekuatan , aku masih boleh hidup sampai hari ini .
Berbekalkan kawan - kawan yang sentiasa menyokong , aku masih berdiri sampai hari ini .
ALHAMDULILLAH .

Mengenai perkembangan setakat ini , aku masih banyak kerja rumah yang belu disiapkan . Doakan semuanya berjalan dengan lancar . Aku masih bingung pasal hint yang dia bagi selama ini . Mungkin baik dan mungkin buruk . Aku memang tak pandai menilai . Tapi at least aku cuba . Sikit masa lagi , jawapannya pasti ada . Cuma perlu usaha dan sedikit kesabaran .



Ada sebab kenapa kau kena benda yang kau tak suka . Cuba kau fikir balik . Cuba kau renung balik .
Kadang-kadang kita ada buat salah , tapi tak perasan .
Kadang-kadang kita rasa kita baik , tapi pada pandangan orang , tak .
Kita ni kan ada 3 sisi . 
1 . Pandangan orang terhadap kita 
2 . Pandangan kita terhadap diri sendiri 
3 . Diri kita yang sebenar 


Kalau kau rasa kau ada masalah berat , tak boleh tanggung sorang-sorang . Find someone yang kau percaya . Tak semestinnya dia perfect . Cari yang rapat , yang boleh simpan rahsia . Tak semua orang boleh faham hati kau . Kalau nak nangis , nangis je . Buang ego kau jauh-jauh .Menangis bukan bererti gembeng . Tapi , menunjukkan kau dah terlalu penat tanggung masalah .


Just think positive . You can do it . Maaf kalau tajuk tak kena dengan entri . Aku takde idea :)
Bye 
Assalamualaikum

photo : dr cinta






new past